sunnuntai 28. elokuuta 2016

Joe Abercrombie - Halki puolen maailman

(Särkynyt meri, osa 2)

Joskus naisesta tulee soturi. Mutta pystyykö hän valitsemaan oman tiensä ja löytämään paikkansa?

Thorn on päättänyt seurata kuolleen isänsä jalanjälkiä ja tulla soturiksi – huolimatta sukupuolestaan. Mutta kun harjoituskentällä kuolee poika, Thorn vangitaan.

Kohtalo kuitenkin punoo Thornin kohtalon osaksi viekkaan isä Yarvin juonia. Osana Yarvin joukkoa hänen on kuljettava halki puolen maailman löytääkseen liittolaisia taisteluun kostonhimoista Suurkuningasta vastaan. Tuolla matkalla Thorn oppii kovimman kautta, mitä petos ja taistelu ovat.

Thornin rinnalla uuvuttavalla retkellä on nuori soturi Brand, joka ei tahdo tappaa. Hänen halunsa tehdä oikein on vapauttanut Thornin mutta pakottanut hänet itsensä maanpakoon. Nyt Brandilla on vain yksi mahdollisuus osoittaa, mistä hänet on tehty.

"Edellinen teos oli vielä suhteellisen hyvässä muistissa kun tämä tipahti postiluukusta kätösiini. Mielenkiintoista, että edellisessä kirjassa nähty sinnikäs Yarvi ei ollutkaan enää pääosassa vaan hän siirtyi sivuun ja pelaili pelejään sieltä käsin. Kyseinen hahmo kuitenkin nähtiin tässä kirjassa omassa roolissaan, mutta jotenkin minusta tuntui, että hänestä oli tullut paljon häijympi persoona. Kirja käynnistyi vakaasti kuin täydellisesti öljytty moottori ja kun rattaat lähtivät pyörimään, huomasin taas lukijana olevani koukussa ja kykenemätön pysähtymään. Tarinaa kerrottiin tällä kertaa kahden henkilön näkökulmasta, joka ehkä toi kirjaan lisää mielenkiintoa eikä jättänyt lukijaansa tylsistymään missään vaiheessa. Thornista tuli suosikkini heti alkutelijöissään ja Brand oli alusta loppuun hyvin symppis persoona, jota ei voinut jättää huomiotta. Sukelsin täysin näiden päähahmojen, vanhojen tuttujen hahmojen ja jokusen uudenkin hahmon maailmaan ja elin jälleen kerran mukana heidän seikkailuissaan halki puolen maailman. Erityisesti pidin päähenkilöiden matkasta aina Gettlannista Keisarinnan luokse saakka. Tämä tarina paranee kirja kirjalta, en malta odottaa seuraavaa osaa ja sen värikkäitä hahmoja!"
ARVOSANA: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)