maanantai 25. helmikuuta 2013

P.C. Cast & Kristin Cast - Kahlittu

(Yön talo, osa 7)

Pimeyden kahleet on katkaistava - mutta onko olemassa valkoista ilman mustaa?

Zoey Redbird ei ole enää keskuudessamme. Hän on tuonpuoleisessa eikä saa koottua sielunsa sirpaleita. Stark haluaa seurata ylipapitartaan, vaikka matka voi maksaa hänen henkensä.

Samaan aikaan Stevie Raen sydän sykkii hirviölle. Refaim voi olla avain Zoeyn kahleisiin, mutta kantavatko rujon korppi-ilkkujan siivet?

"Iiik, haluan kirkua kuin yli-innokas teinityttö! Castin kaksikko alkaa pistää todella haisemaan näiden kirjojen kanssa ja he tulevat saamaan vielä monen tytön sydämen läpättämään erilaisista tunnetiloista! Kun aloitin lukemaan tätä, en olisi malttanut millään lopettaa. Edellisestä kirjasta tutulla tavalla tekstiä tulee mm. Stevie Raen ja Afroditen näkökulmasta. Myös Kalona, Stark ja Refaim saavat oman osansa tässä kirjassa, joka ei ainakaan tekstiä pahenna. Zoey jää tässä kirjassa vähän pienempään rooliin ja vilahtelee siellä täällä, mutta ainut oikeastaan mitä kirjalta odotin, oli Stevie Rae ja Refaim, jotka ovat tällä hetkellä kirjasarjan kuumimmat hahmot. Kirjailijat osasivat todella kuvailla näiden kahden elämää ja heidän välisiä konflikteja ja saivat minut kirkumaan innosta kirjan loppupuolella, jossa kaksikko katsoo veteen ja Stevie Rae näkee Refaimin ihmishahmon. Ehdottomasti kirjan parasta antia! Toistan varmasti itseäni, mutta tämä kirja oli loisto ja ehdottomasti kahden edellä mainitun ansiosta. Sen seurauksena tietysti muut hahmot olivat hiukan yhdentekeviä, mutta tarina joutui mukavasti eteenpäin ja jälleen kerran olen Yön talon lumoissa. Joko sitä jatkoa saisi?"
ARVOSANA: 9

lauantai 23. helmikuuta 2013

Becca Fitzpatrick - Loppusoitto

(The Hush Hush Saga, osa 4 - päätösosa)

Nora on varmempi kuin koskaan siitä, että hän rakastaa Patchia. Langennut enkeli tai ei, hän on se oikea Noralle. Noran perintö ja kohtalo takaavat mahdollisesti sen, että Nora ja Patch tulevat aina olemaan vihollisia, mutta Nora ei aio kääntää selkäänsä Patchille. Mutta nyt he joutuvat suurimman haasteensa eteen. 

Voiko heidän rakkautensa säilyä ylitsepääsemättömästä kuilusta huolimatta. Ja Lopulta, riittääkö luottamus rakentamaan sen mitä on hajoitettu. Rajat piirretään - mutta kummalla puolella Nora ja Patch lopussa seisovat?

"Hihkuin melkein innosta kun odotettu päätösosa kolahti postiluukusta jokunen päivä sitten. Sanomattakin selvää, että tää piti lukea melkein kertarykäyksenä läpi. Toistan varmaan itseäni, mutta rakastan näiden kirjojen maailmaa. Nora on ihanan kipakka tapaus ja Patch sellainen sydäntenmurskaaja ettei mitään rataa. Tässä kirjassa riitti kyllä tapahtumaan taas kiitettävästi ja välillä melkein tuntui ettei pysy vauhdissa mukana. Mietin jo kirjan alkumetreillä, että miten hitossa Nora pystyy selviytymään taakastaan koska hänen valansa vannomisen lisäksi mukana oli myös monta muuttujaa, jotka saattaisivat vaikuttaa lopputulokseen, mutta tässäkin asiassa kirjailijalle annettakoon raikuvat aplodit. Harmi, että tässä ei ollut niin paljon Nora/Patch - kuhertelua kuin olisin halunnut, mutta ainahan voin lukaista kaikki neljä kirjaa uudelleen. Kirjailija oli osannut kyllä luoda pari ylläriäkin tähän kirjaan enkä tiennyt miten reagoida osaan niistä. Jotkut jutut kirjan lopulla jäivät mielestäni vähän auki ja niistä olisin mieluusti halunnut tietää lisääkin. Loppu vähän yllätti, sai silmät hiukan herkistymään ja hymyn huulille. Voih, miksi se loppui jo?!"
ARVOSANA: 9

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Luukaupungin taikaa!

Varjojen kaupungit - sarjasta tuli yksi fanitukseni kohteista sillon kun joskus Bookplussalta menin tilaamaan kirjan ihan sokkona. En tiennyt mitä odottaa, mutta kirjan maailma imaisi minut mukaansa välittömästi. Jacesta tottakai tuli heti suosikki. Aluksi olin vähän joitakin näyttelijävalintoja vastaan leffan suhteen, mutta katsellessani tätä uutta kuvaa, joka julkaistiin leffasta, minä alan lämmetä vähän tälle kokoonpanolle.

Kuvassa taitaa olla käynnissä kirjassakin mainitut Magnuksen bileet?

Kuvassa Isabelle Lightwood (Jemima West), Simon Lewis (Robert Sheehan), Clary Fray (Lily Collins), Alec Lightwood (Kevin Zegers) sekä Jace Wayland (Jamie Campbell Bower)


 
Leffahan tulee siis ensi-iltaan 23. elokuuta 2013!

lauantai 16. helmikuuta 2013

Caster Chronicles

Kami Garcian ja Margaret Stohlin luoma fantasiasaaga tarjoaa lukijalleen loihtijoiden maailman, joka on täynnä taikuutta, hyvää sekä pahaa. Tarina kertoo Ethanista, joka asustelee Gatlinissa yhdessä isänsä ja taloudenhoitajan kanssa. Monena yönä poika on nähnyt kummallisia unia tytöstä, jota hän ei ole koskaan tavannut. Kun kaupunkiin sitten saapuu kaunis tyttö nimeltänsä Lena, koko kaupunki on sekaisin. Tytön nimittäin huhutaan olevan ei-toivotun Macon Ravenwoodin sukulainen. Lena on myös Ethanin unessa ollut tyttö. Siitä alkaa kummallisen tytön ja Ethanin tarina. Pian Ethanille alkaa paljastua, että Lena ei olekaan ihan mikään tavallinen tyttö.

Kirjasarjan ensimmäisestä kirjasta on tehty elokuva joka sai ensi-iltansa 2013. Jatko-osista ei ole tietoa.




Kirjat:
1. Beautiful Creatures (suom. Lumoava kirous, 2013)
2. Beautiful Darkness (suom. Lumoava pimeys, 2014) 
3. Beautiful Chaos (suom. Lumoava kaaos, 2015)
4. Beautiful Redemption (suom. Lumoava totuus, 2016)

Dream Dark - samaan fantasiamaailmaan sijoittuva tarina. Kertoo tarinaa Ethanin ystävän Linkin näkökulmasta.


Lumoava kirous

Rakkautta ennen ensisilmäystä

Gatlinin uneliaassa pikku kylässä kuka tahansa uusi tyttö herättäisi huomiota. Lena Duchannes ei edes ole kuka tahansa, ja Ethan Watelle hän on jotain vielä enemmän. Lena on tyttö, josta Ethan on nähnyt unia. Tyttö, jonka putoamista hän ei voi estää.

Lenalla ja Ethanilla on yhteys, jota kumpikaan ei voi hallita. Yhdessä he nousevat yhteisön ennakkoluuloja vastaan ja astuvat maailmaan, johon kuolevaiset eivät ole astuneet. Salaisuus, lumoava kirous, on valmis nousemaan esiin, vaientamaan kylässä huutaneen hiljaisuuden.

"Okei, osaksi minulle meni tämän kanssa niin pitkään koska tarina ei koukuttanut oikeastaan missään vaiheessa. Kai minä sitten olen lukenut tähän päivään mennessä liikaa tämän tyylistä kirjallisuutta kun ei enää jaksa kiinnostaa. Ensinnäkin en tajua miksi tämä on venytetty sarjaksi ja toiseksikin kirjasta olisi saanut lyhyemmän ja ytimekkäämmän jos tuolta välistä olisi vähän poistellut sitä turhaa jaadajaadaata, joka ei mun mielestä juonellisesti ollut mitenkään merkittävää. Ethan oli musta ihan liian nössykkä ja koko kaupunki ja sen ihmiset olivat kuin muusta maailmasta eroon joutunut ihmismassa, jotka eivät hyväksy kaupunkiinsa mitään uutta. Lena taas tuntui olevan enemmän apaattinen kuin mitään muuta. Tarinaan särmää toi Lenan serkku Ridley sekä Macon-eno ja hänen susikoiransa. Ethanin perheen taloudenhoitajakin olisi ollut loistava persoona jos ei olisi ollut niin nalkuttava akka koko ajan. Ajottaiset hienosti kuvaillut taikajutut kyllä piristi kivasti tarinaa, mutta ei tarpeeksi. Tästähän on se leffakin tulossa, mutta se trailerikaan ei herättänyt mussa mitään erikosia tuntoja. Aion nyt kuitenkin käydä sen katsastamassa kun kirjankin luin. Tosin hirveän monet ovat leffaa moittineet koska se ei ole ollut uskollinen kirjalle. Itselle sillä ei ole niin väliä koska Lumoava kirous ei lumonnut minua."
ARVOSANA: 7 


Lumoava pimeys

Aluksi suru näyttää yhdistävän äitinsä menettäneen Ethanin ja rakkaan enonsa hiljattain haudanneen Lenan muiden pikkumaisuuksia vastaan. Lena, Ethanin unelmien tyttö, alkaa kuitenkin käyttäytyä oudosti ja vetäytyä kaipaavan sylin ulottuvilta. Samaan aikaan omituiset näyt piinaavat Ethania, joka ajautuu yhä syvemmälle Gatlinin pikkukaupungin salaisuuksiin.

Mutta onko tavallisen kuolevaisen ja yliluonnollisuuksiin taipuvan tytön rakkaus sittenkään mahdollinen? Säröä suhteeseen luo salaperäinen John, jonka seuraa Lena ei näytä kohta enää edes haluavan vastustaa. 

"En kyllä yhtään tiedä miksi tähän kirjaan piti tarttua kun ei se ensimmäinenkään osa ollut mitenkään erikoinen. Näitä lukiessa nimittäin tuntuu, että tarpoisi jollain niljakkaalla suolla, josta ei tunnu pääsevän eteenpäin mitenkään, mutta silti on jatkettava. Omalla tavallaan taas pidän tästä maailmasta ja osasta hahmoista, mutta Lena on edelleen jotenkin ärsyttävä ja inisevä persoona, ja Ethan ei herätä mitään mielenkiintoa. Tässäkin kirjassa sitä tekstiä on helkkaristi ja tuntuu vain, että lukisi samaa sivua kerta toisensa jälkeen koska teksti vaan jotenkin on niin väsynyttä. Kirjassahan tapahtuu koko ajan jotain jännää, mutta jostain syystä se ei välity lukijalle asti se jännitys. Utelias sielu kun olen niin luultavasti vilkaisen seuraavaakin suomennosta koska haluan tietää mitä joillekin hahmoille tässä käy, mutta tuskinpa pidän kiirettä sen kanssa. Outo sarja, joka ei herätä oikein mitään sen erikoisempia tunteita."
ARVOSANA: 7


Lumoava kaaos

Tämä kesä muuttaa sekä loihtijoiden että kuolevaisten maailman.


Gatlinin pikkukaupunki on kaaoksen kourissa: heinäsirkkaparvia, sietämättömiä helleaaltoja ja yliluonnollisia hirmumyrskyjä seuraa toisensa perään. Niin pelottavaa kuin kaaos onkin, Ethanille se merkitsee myös tervetullutta katkosta yhä pahempien painajaisten keskelle – painajaisten, jotka seuraavat häntä jo unen ulkopuolelle. Loihtijatyttö Lenan ja kuolevaisen Ethanin rakkaudelle ei ole kirjoitettu onnellista loppua.






















Lumoava totuus

Onko kuolema kaiken loppu... vai kaiken alku?

Goottihenkisen noitasaagan hengästyttävä loppunäytös: vielä kerran on loihtijoiden ja kuolevaisten tehtävä yhteistyötä.

Ethan Wate on koko ikänsä odottanut poispääsyä umpitylsästä Gatlinista. Mutta tavattuaan Lena Duchannesin hän oppi tuntemaan kaupungin kirotun salaisuuden, loihtijoiden maailman, joka on ollut aina piilossa hänen silmiensä edessä.

Lumoavan kaaoksen lopussa Ethan uhrasi itsensä estääkseen maailman tuhoutumisen. Nyt hän vaeltaa toisella puolella ja etsii keinoa, jolla vielä kerran kumota kohtalonsa ja palata rakastettunsa luo.

Lenan taas on luotettava vanhoihin vihollisiinsa Ethania auttaakseen.


perjantai 15. helmikuuta 2013

Uusi The Host - traileri!

Uusi The Host traileri on täällä! Janoan vain entistä enemmän 
elokuviin pääsyä!

ENÄÄ 42 PÄIVÄÄ!
 
 

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Hansel & Gretel - Witch Hunters

Syvällä synkässä metsässä surullinen isä vie lapsensa pimeään metsään ja jättää heidät sinne. Lapset eksyvät tuttuakin tutumman karkista rakennetun talon luokse, jossa asuukin noita. Lapsoset joutuvat noidan vangiksi, mutta neuvokaan Kertun ansiosta lapset saavat noidan aisoihin ja niin sanotusti astumaan omaan kuoppaansa. Silloin syntyy Hannun (Jeremy Renner) ja Kertun (Gemma Arterton) tarina, tarina kahdesta lapsesta, kahdesta noidanmetsästäjästä.

Ekan kerran kun tästä kuulin niin tein jo sillon päätöksen, että katsomaanhan se on päästävä. Ensinnäkin sen takia, että minä jotenkin tykkään näistä saduista tehdyistä leffoista ja toisekseen, tässä oli Jeremy Renner, josta on tullut lyhyessä ajassa yksi suosikkinäyttelijöistäni. Ei se Artertonkaan kyllä huono ollut. Lisäksi tässä leffassa nähdään suomalaisvahvistus Pihla Viitala, jolle olin elokuvan aikana hyvin kateellinen :D Pihla on vieläpä aika suuressa roolissa tässä pätkässä eikä minusta ainakaan tarvinnut hävetä lainkaan suomalaisnäyttelijöiden puolesta.

Leffa oli oikeastaan aika toiminnallinen eikä todellakaan sellainen perussatu jos näin voisi sanoa. Huumoriakin oli saatu tähän kiitettävästi, joten ei voinut kuin hörähdellä tuittupäisen Kertun kommenteille ja Hannun säheltämiselle. Noidat oli toteutettu aika moderniin malliin ja pääpahiksen roolissa nähtiin X-men - leffoistakin tuttu Famke Janssen, joka osaa kyllä pahiksen roolin. Noitien lisäksi nähtiin peikkoja ja niistäkin sai loppupuolella naurun aikaiseksi. 

Juonellisesti elokuva oli ainakin minusta ihan pätevä ja Tämän elokuvan maailma oli aika hieno 3D-versiona. Aion ehdottomasti ostaa tämän hyllyyn heti kun se on mahdollista.

maanantai 11. helmikuuta 2013

Kumpi ja kampi tappeli, kumpi voitti?

Löytyipäs ihan mahtava linkki videoon, jossa Katniss ja Bella ottavat yhteen. Hienosti toteutettu pätkä kaikenkaikkiaan. Kumpi on sinun suosikkisi?


keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Haastetta pukkaa!

Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa.



1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 
6. Ei takaisin haastamista.

  
11 faktaa

1. Olen antanut itseni laiskotella turhan pitkään, joten tänä vuonna tavoitteena on ottaa itseä niskasta kiinni ja aloittaa terveellisempi elämä.

2. Olen hyvin itsekriittinen.

3. Sukellan turhan usein maailmaan tuonne jonnekin suomen ulkopuolelle ja toivon asuvani New Yorkissa tms. loisteliaassa paikassa.

4. En tiedä vieläkään mikä minusta tulee "isona." 

5. Olen 110% eläinrakas.

6. En halua lapsia.

7. Olen melko perfektionisti.

8. Joskus tulevaisuudessa haluaisin hankkia itselleni mustan suomenhevosen.

9. Olen kiinnostunut työskentelemään mielenterveys - ja päihdepuolella ja aion opiskella ammattiin jos vain mahdollista.

10. Haluaisin olla näyttelijä.

11. Haluaisin kirjoittaa kirjan.


11 vastausta

1. Mikä on elämäsi paras kokemus tähän mennessä?
- Musta tuntuu, että sellaista ei ole vieläkään ollut. Mut tähän voisi tältä erää mainita vaikka nuo "teiniajat", jotka oli parasta aikaa ja jotka haluaisin kokea uudelleen.
 
2. Lempinaposteltavasi?
- Jaa'a, ei minulla oikeastaan ole sellaisia, mutta sanotaan vaikka suklaa.

3. Mikä saa sinut hymyilemään?
- Hyvät muistot, ihanat ihmiset

4. Pidätkö Disneyn elokuvista? Mikä on suosikkisi?
- Pidän! Suosikkini on ehdottomasti Kaunotar & Hirviö.

5. Mottosi?
- Se mikä ei tapa, sattuu ihan perkeleesti.

6. Jos kirjahyllysi leimahtaisi yllättäen liekkeihin ja sinulla olisi mahdollisuus pelastaa vain yksi kirjoistasi, mikä se olisi? 
- Varmaan J.R. Wardin Herätetty rakastaja.

7. Minkä superkyvyn haluaisit osata?
- Lukea ajatuksia.

8. Fanitatko jotakin asiaa (kirjasarjaa, tv-sarjaa, elokuvaa, henkilöä..) ylitse muiden? 
- BDB-kirjasarja on kyllä noussut suosikiksi. Twilight oli kanssa kova juttu.

9. Oletko joskus tehnyt jotakin suurempaa ns. extemporee, pidempään harkitsematta, ja myöhemmin kiitellyt itseäsi kyseisestä päätöksestä?
- Hmm... en?! Mitään suurempaa ainakaan.

10. Missä maassa voisit kuvitella asuvasi Suomen sijasta?
- New Yorkissa tms.

11. Jos voisit tavata menneisyyden itsesi, mitä sanoisit hänelle?
- Nauti kun vielä voit :D


11 kysymystä
1. Paikka jossa haluaisit käydä elämäsi aikana ja miksi juuri siellä?
2. Ruoka, jota et voi sietää?
3. Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
4. Suurin haaveesi?
5. Oletko koskaan rikkonut lakia millään muotoa?
6. Harrastus, jota haluaisit harrastaa, mutta et ole jostain syystä sitä tehnyt?
7. Jos ystäväsi suosittelisi kirjaa, jossa on räiskyvää romantiikkaa, mitä suosittelisit hänelle?
8. Puhelin vai tietokone?
9. Unelma-ammattisi?
10. Jos saisit muuttaa yhden asian suomessa, mikä se olisi?
11. Kuka on suomen turhin julkkis ja miksi?

Haasteen minulle heitti Olipa kerran kirjablogi, Kiitos kunniasta! Ja alle listasin haastamani blogit, olkaapa hyvä:

Vinttikamarissa
Sinisen linnan kirjasto
Katinkan kirjasto
Kirjojen keskellä
Hemulin kirjahylly
Taikakirjaimet
Esikoiskirjailijan vuosi
Jos vaikka lukisi...
Puolisilmä
Yöpöydän kirjat
Todella vaiheessa 

Leffoja ja tv-sarjoja!

Jos nyt huvittaa shoppailla elokuvia omaan hyllyyn niin omasta hyllystäni laitoin juuri ison kasan myyntiin elokuvia ja muutaman tv-sarjan boksinkin. Leffoja on ihan laidasta laitaan, uudemmasta hiukan vanhempaan. Jos haluaa ostaa useamman ni hinnasta voidaan sopia erikseen.

Käypä tsekkaamassa minun myymäni kohteet täällä

Ei tarvitse rekisteröityä tuonne ostaakseen vaan voit myös laittaa minulle viestiä osoitteeseen pakarinen.paivi1(at)gmail.com niin voin vetäistä haluamasi tuotteen pois listoilta ja myydä s-postin välityksellä!

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Yelena Zaltana

Maria V. Snyderin kirjoittama tarina sijoittuu aikaan, jossa arvonimellä on merkitystä. Murhasta tuomittu orpokodin kasvatti Yelena saa uuden mahdollisuuden viruttuaan likaisessa tyrmässä ikuisuuksia. Komentajan päävakooja Valek kouluttaa Yelenasta Komentajan maistajan, jotta tämä voisi maistella Komentajan ruoan ja todeta sen myrkyttömäksi. Uuden viran aloittaminen ei ole helppoa koska useampi haluaa Yelenan pään vadille, mutta kaiken sen keskellä nainen saa tukea ja turvaa uusilta ystäviltä ja etenkin komealta Valekilta.

Pokkarisarjaa suomensi Harlequin, mutta kesällä 2013 päätettiin, että he eivät jatka paranormaalien kirjojen julkaisua, joten suomennokset jäivät kahteen pokkariin.



KIRJAT:
1. Poison Study (suom. Myrkyn oppitunnit, 2013!)
2. Magic Study (suom. Taian oppitunnit, 2013!)
3. Fire Study 



Myrkyn oppitunnit

Yelena koulutetaan maistajaksi suojelemaan Komentajaa myrkyttämiseltä. Valek, Komentajan päävakooja, kouluttaa Yelenan, joka ei olekaan ihan tavallinen maistaja. Hän on orpokodin kasvatti, rajan toiselta puolelta, murhan tunnustanut nainen, jolla on akrobaattisia ja yliluonnollisia taitoja. Sitia ja Ixia ovat kaksi valtakuntaa, joiden välinen raja on tarkoin vartioitu. Valek on uskollinen komentajalleen, mutta onko hän uskollinen teloitusmääräykselle, joka Yelenalle langetetaan? Voiko rakkauden lupaus voittaa kuolemantuomion käskyt?

"Okei, tämä on varmasti sellainen pokkari, josta Harlequinia inhoavatkin varmasti pitäisivät koska meno alkoi paikoitellen olla jopa tylsää kun mitään ei tapahtunut. Pokkari keskittyi lähinnä Yelenan toipumiseen ja maistajaksi oppimiseen, mutta hänen ja Valekin suhteesta ei oikeastaan ollut kuin muutamissa sivulauseissa ja ihan kirjan lopussa. Olisin toivonut enemmänkin kuohahduksia heidän välilleen, mutta ei. Ihan viihteellistä luettavaa toisenlaisesta maailmasta, jossa milloin tahansa voi saada sen viimeisen iskun ja kuolla. Kuitenkin olisin toivonut vähän enemmän sitä romantiikkaakin. Noh, saa nähdä miten seuraavassa osassa sitten, mutta loppu ei kyllä luvannut hyvää."
ARVOSANA: 7





Taian oppitunnit

Yelena on selviytyjä.

Hänet on kidnapattu lapsena, hän on joutunut vangiksi teini-ikäisenä ja hänet on vapautettu työskentelemään koemaistajana ja nyt hän opiskelee magiaa. Mutta hänen maagiset voimansa asettavat hänet vaaralle alttiiksi ja hänen on paettava Sitiaan, maahan, jossa hän on syntynyt.

Siellä ei ole mikään niin kuin ennen ja jälleen kerran taikuuden voimat voivat joko pelastaa Yelenan hengen tai koitua hänen kohtalokseen.

"Ensimmäinen osa ei oikein vakuuttanut tätä lukijaa, mutta tässä toisessa alkoi musta olla jo sellaista mielenkiintoista otetta. Yelenan taikaopiskelut ja uudet hahmot olivat mielenkiintoisia mukaan luettuna synkkä Leif ja mahtipontinen Cahis, joilla molemmilla on oma merkillinen tarinansa kerrottavanaan. Yelena on kyllä omapäisin tapaus jonka tiedän enkä välillä ollut varma siitä olinko ärsyyntynyt vai innoissani hänen itsepäisyydestään. Hänellä oli tapana syöksyä asioiden kimppuun miettimättä ja saada itsensä vaaraan useammin kuin kerran. Mielenkiintoista oli myös lukea erilaisista taioista ja miten päähenkilö niitä käytti. Romantiikan ystävän toki olisin kaivannut lisää räiskyviä kohtauksia, mutta niitä ei ollut nimeksikään niin kuin ei aiemmassakaan kirjassa. Janco ja Ari ovat kyllä kaksi parhainta hahmoa tässä sarjassa ja heistä oli ilo lukea tässäkin lisää. Tämä ei kyllä ole yhtään sellainen tarina, jota täysillä fanitan, mutta silti tässä on oma houkutuksensa. Siispä jään odottamaan jatkoa."
ARVOSANA:  7½

perjantai 1. helmikuuta 2013

Sara Shepard - Täydellinen

(Valehtelevat viettelijät, osa 3)

Hän tiesi liikaa. - A
Valehtelevat viettelijät tekevät kaikkensa, jotta A pysyisi hiljaa mutta salaisuudet ovat rumia ja vaikeita piilottaa. Arian perhe on hajoamassa, ja ikään kuin siinä ei olisi tarpeeksi hän joutuu valitsemaan kahden kuuman kundin välillä. Hanna yrittää tehdä Monan  synttäreistä koko Rosewoodin historian upeimmat. Emily tuntee olonsa outolinnuksi, jolla on traagisen vialliset vanhemmat, ja ainoa ihminen, joka hyväksyy hänet, saattaa kääntää kaikki häntä vastaan. Entä Spencer? Hän on krooninen poikaystävänvarastaja mutta hän ei ole koskaan ollut pettäjä - ennen kuin nyt. Täydellinen on yksityisbileet, joista et halua jäädä paitsi.

"En oikeastaan edes tiedä miksi luen näitä kirjoja koska minusta näiden kirjojen tapahtumat ovat vähän yksinkertaisesti kirjoitettuja omaan makuuni. Kai se on se uteliaisuus siitä, että miten kirjailija on alunperin kirjoittanut tarinan ennen sarjaa. Tässä kirjassa kyllä huomasi taas, että sarja ei noudata lainkaan kirjan kaavaa mikä toisaalta on parempi ainakin juuri tämän kirjan osalta koska en pitänyt lainkaan kirjan tapahtumista. Sarjaa voisi luonnehtia tämän kirjan jälkeen aika kesyksi. Plussaa siitä, että juoni ei jää yhden kirjan osalta junnaamaan paikalleen vaan eteenpäin mennään mukavassa tempossa ja jälleen kerran jokainen tyttö saa vuoronperään oman lukunsa, jossa käsitellään hänen ongelmiaan eikä kirjoiteta yhdessä luvussa ylettömästi kaikista koska sitten varmasti harjaantuneempikin lukija alkaisi kohotella kulmiaan. Tämä oli tällaista kevyttä viihdettä parille päivälle ja täytyy myöntää, että aion varmasti lukea jatkoakin vaikka tämä sarja ei suosikkeihin lukeudukaan millään muotoa ainakaan kirjoina."
ARVOSANA: 7

Blogistanian Globalia 2012


Blogistanian Globalia 2012 on kilpailu, jossa blogiinsa kirjoista kirjoittavat bloggaajat antavat äänensä omasta mielestään parhaille, Suomessa vuonna 2012 julkaistuille, alun perin ulkomailla ilmestyneille kaunokirjallisille teoksille. Kilpailun emännöi Kirjavan Kammarin Karoliina, jonka blogissa tulokset julkaistaan maanantaina 4.2.


Minun ehdokkaani:



Tyttö peilissä - kirjan jälkeen epäilin suuresti tarttua tähän teokseen, mutta se kannatti! Kirja herätti mielenkiinnon ja sai varmasti monen lukijan miettimään omaa elämäänsä.











2. Dadid Safier - Happy Family, 2 pistettä!

Huono karma oli niin loistava kirja, joten sen innoittamana tartuin tähän enkä kyllä katunut jälleenkään valintaani. Hauska ja omaperäinen kirja, joka sisältää myös ihan normaalin perheen arkipäivän ongelmia.











Raikas tuulahdus jotain uutta ja ihmeellistä. Kirja jätti todellakin ainakin minut sellaiseen "mitä ihmettä tapahtui" - tunteen valtaan.