torstai 31. tammikuuta 2013

C. J. Daugherty - Night School : Yön valitut

Kehen voi luottaa, kun kaikki valehtelevat? Todenmakuisen jännitys trilogian tummatunnelmaisessa avausosassa paha ulottaa lonkeronsa eristäytyneeseen sisäoppilaitokseen.

Kun 16-vuotiaan Allien isoveli ja uskottu Christopher yllättäen katoaa, Allie syyttää vanhempiaan. Vanhemmat päättävät lähettää kapinoivan tytön sisäoppilaitokseen keskelle metsää.

Yllätyksekseen Allie viihtyy uudessa koulussaan, saa ystäviä ja löytää komean poikaystävän Sylvainin. Hänellä on kuitenkin vahva tunne, ettei Cimmeria ole aivan tavallinen sisäoppilaitos. Mikä oikein on salainen Yökoulu, johon saavat osallistua vain harvat ja valitut oppilaat? Mitä salaisuutta sen jäsenet piilottelevat?

Koulun tanssiaisissa alkaa tapahtua. Kun yksi tytöistä löytyy murhattuna, Allie huomaa olevansa itsekin suuressa vaarassa. Mutta miten tapahtumiin liittyy Allien kadonnut veli? 

"Jotenkin tuntui alusta asti kummalliselta, että tässä kirjassa ei ole lainkaan fantasiaa. En meinannut saada millään lailla iskostettua niinkin yksinkertaista asiaa päähäni vaan odotin koko ajan vampyyrien ja ihmissusien loikkaavan esiin. Cimmeria on toden totta taianomainen paikka ja siellä haluaisi melkein käydä itsekin jos meno ei olisi niin diktaattorimaista kuin kirjassa kerrotaan. Juoni oli siinä mielessä todella hyvä, että minä mietin pääni puhki syitä kirjan tapahtumiin, mutta en keksinyt mitään ennen kuin kirjan lopulla juoni vähän alkoi selkeytyä. Yleensä pääjuonen arvaa suunnilleen heti alkuunsa, mutta tässä niin ei ollut. Tosin jotkut juonelliset asiat tässä kirjassa olivat vähän huvittavia, mutta kokonaisuudessaan ei paljoa moitittavaa löydy. Lisäksi pidin kirjan hahmoista suuresti. Allie oli vähän erilainen kirjan sankari, joka on ollut tekemisissä poliisien kanssa eikä ole osannut sopeutua normaaliin elämään veljensä katoamisen jälkeen. Oikein viihteellinen kirja, joka on täynnä mystisiä tapahtumia, rakkausdraamaa ja salaperäisiä ihmisiä. Joku voi vaikuttaa kiltiltä ja vilpittömältä, mutta onko hän sitä todellisuudessa? Enpä malttaisi jäädä odottelemaan jatko-osaa."
ARVOSANA: 8½

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Foorumin arvonnasta!

Foorumia aukaistessa höpisin arvonnasta, joka suoritetaan rekisteröityneiden kesken. Tähän lisätäkseni arvontaan osallistuminen on mahdollinen niille, jotka rekisteröitymisen lisäksi myös kommentoivat foorumilla. Pelkkä liittyminen palkinnon toivossa on meille muille ikävää, koska keskusteluketjuihin kaivataan paljon erilaisia ihmisiä ja mielipiteitä.

Arvontapäivä on toistaiseksi vielä auki, mutta siitä tulee lisää infoa kunhan sen aika on eli vielä on aikaa kirjoitella ja houkutella ystäviäkin mukaan!
 
PALKINNOT:

1. sija - Suomalaisen kirjakaupan 25€ lahjakortti.
2. ja 3. sija - Toiseksi tullut saa valita kahden kirjan väliltä ja se kirja joka jää jäljelle, lähetetään kolmanneksi tulleelle. Kirjat eivät ole upouusia vaan minun kirjahyllyn kätköistä napattuja uudenveroisia kirjoja.

 
Arvottavat kirjat: 

Tessa Gratton - VERITAIKA
 
Minä olen Josephine Darly ja aion elää ikuisesti.

Silla Kennicottin isä oli maailman lempein mies. Hän ei mitenkään ole voinut ampua äitiä ja sitten itseään. Ei mitenkään. Mutta kaikki muut uskovat niin, jopa Sillan veli Reese.

Kaikki muuttuu, kun joku lähettää Sillalle merkillisen muistikirjan täynnä rönsyileviä kaavioita, riimuja ja viisikantoja. Naapuriin muuttaa Nicholas, jonka suudelmat ovat silkkaa sähköä. Sitten vanhempien hautakiveen ilmestyy punaisia merkkejä.

Kun nuoret alkavat selvittää totuutta, he huomaavat joutuneensa pelottavien voimien pyörteeseen, jossa kukaan ei ole turvassa eikä keneenkään voi luottaa. Vielä pelottavampaa on löytää samat voimat omasta mielestään. On vain annettava vaiston viedä – ja veren ohjata.

Amerikkalainen Tessa Gratton nousi maailmanmaineeseen esikoisromaanillaan, joka on myyty jo 16 maahan.


Useita kirjoittajia, koonnut D. L. King - SULOISIN SUUDELMA

Näissä lumoavissa kertomuksissa kuolemattomat, äärettömän kauniit, voimaa ja seksiä tihkuvat vampyyrit ottavat tarvitsemansa elinvoiman niiltä onnettomilta (tai onnekkailta), jotka heidän tielleen sattuvat. Suloisin suudelma vie lukijan hämärille kujille ja pimeisiin makuuhuoneisiin kokemaan pelon ja mielihyvän väristyksiä, joita vain vampyyrit voivat ihmisessä herättää. Vampyyrit tyydyttävät nautinnonhalunsa niin nykyaikaan kuin menneisyyteen sijoittuvissa verenkarvaisissa novelleissa.


Klikkaapa itsesi siis Täydenkuun aikaan... - foorumille!

torstai 24. tammikuuta 2013

Gena Showalter - Intohimon pimeä puoli

(Manalan valtiaat, osa 5)

Aeron, Vihan vartija, on usean viikon ajan tuntenut näkymättömän naisen läsnäolon. Olivia-niminen enkeli on lähetetty surmaamaan Aeron. Olivia itse väittää joutuneensa pois taivaasta, koska kieltäytyi tekemästä hänelle pahaa. Voiko Aeron luottaa naisen suuriin sinisiin silmiin, jotka ovat jo houkutelleet esiin hänen mustimmat intohimonsa?

"Kyllä tätä odotettiinkin vesi kielellä kokonainen vuosi! Jo ensimmäisestä pokkarista lähtien rakastuin tähän sarjaan eikä se tunnu laantuvan vaikka tämä kirja ei paras sarjan kirja ollutkaan. Tässä sarjassa on samankaltaisuuksia BDB:n kanssa, joten ehkä siksikin tämä on loistavaa luettavaa. Tässä päästiin taas menoon kunnolla mukaan ja päätarinan lisäksi oli pari sivujuontakin mukana, joista osa pohjusti selvästi tulevaa pokkaria. Kyllähän sen kaavan näissä yleensä jo tajuaa alkumetreillä, mutta tässä tarinassa aivot pääsivät kunnolla raksuttamaan kun piti miettiä et "miten ne oikeen selviää tosta". Mukana oli tottakai aiempia hahmoja ja uusia juttuja paljastui tässä lisää... kuten esimerkiksi Ashlynin raskaus, josta sai tietää vähän lisää herkullisia juttuja. Tapahtumaan riitti taas tasaisena virtana alusta loppuun. Aeron on alusta asti ollut suosikkejani, mut tässä siitä tuli vähän nössykkä. Olivia taas oli vähän outo hahmo. Siveellinen, mutta ei todellakaan siveellinen. Ja ennen niin hauska Legion otti tässä päähän suuresti. Pakkaa on taas sekoitettu tarinan osalta kunnolla, joten sitä jatkoa janoan kovasti!"
ARVOSANA: 8½

tiistai 22. tammikuuta 2013

J.K. Rowling - Paikka vapaana

(The casual vacancy)

J.K. Rowlingin Paikka vapaana on idylliseen pikkukaupunkiin sijoittuva älykäs, mustan huumorin sävyttämä romaani täynnä yllätyksellisiä käänteitä.

Kun Barry Fairweather kuolee odottamattomasti hieman yli 30-vuotiaana, pieni englantilainen Pagfordin kaupunki on shokissa.Pagford näyttää todelliselta englantilaiselta idylliltä mukulakivisine toreineen ja vanhoine kirkkoineen, mutta kauniin fasadin takana on sota käynnissä. Rikkaat ja köyhät sotivat keskenään, nuoriso käy sotaa vanhempiaan vastaan, vaimot sotivat miestensä ja opettajat oppilaidensa kanssa... Pagford ei ole lainkaan sellainen miltä se päällisin puolin näyttää. 

Barryltä tyhjäksi jäänyt paikka seurakuntaneuvostossa käynnistää rajuimman taistelun mitä kaupungissa on ikinä koettu. Kuka voittaa vaalit, joita värittävät intohimo, kaksinaamaisuus ja odottamattomat paljastukset?

"Rowling tosiaankin siirtyi pois Potter-alueelta tätä kirjoittaessaan. Kiltin velhopojan tekstin tilalle on kirjoitettu kaunistelematon versio erilaisista ihmisistä ja heidän elämistään. Mikä tahansa näistä tapahtumista voisi olla täysin totta. Osaksi meni niin pitkään tämän lukiessa koska kirja ei onnistunut säväyttämään toivotulla tavalla. Pakko myöntää, että pikkuruisen kaupungit pienet piirit ja juorut pitivät otteessaan ja siksi jatkoin lukemista vaikka jokin syvällisempi kiinnostus tätä kirjaa kohtaan puuttui. Kirja kertoo monen eri perheen ja ihmisen elämästä ja alkuun olin vähän sekaisin nimien kanssa, mutta pian juttuun alkoi päästä mukaan. Tarina käsitteli kaikkea aina huumeista seksiin ja sydänkohtauksista juonitteluun. Kun kaikki tapahtumat nidotaan yhteenvedoksi, voisin sanoa, että tämä kirja oli aika ahdistava ja masentava. Kirjan henkilöillä kaikilla tuntui menevän huonosti tavalla jos toisella eikä heidän elämäntyylissään ollut kehumista. Olisin odottanut sinne sekaan edes yhden normaalin perheen, joilla kaikki oli hyvin. Lopun tramaattisten tapahtumien jälkeen "otettiin opiksi" niin kuin useissa kirjoissa, mutta silti tämä tuotos jätti vähän kitkerän maun suuhun. Kelvollinen kirja luettavaksi kerran, mutta siinäpä se sitten onkin."
ARVOSANA: 8

perjantai 18. tammikuuta 2013

Foorumi auki!

Nyt olisi uusi foorumi auki, joka syntyi illan tylsyyden aikana! :D

Foorumilla on laidasta laitaan kaikkea tv-sarjoista elokuviin ja kirjoihin, ei pelkästään fantasiaa vaan kaikkea muutakin. Ja tietysti lisukkeena ihan tavallisiakin keskusteluketjuja edellä mainittujen lisäksi. Ja aina voi luoda lisääkin keskustelun aiheita.

Foorumi on iiiiiiiihan uusi, joten sinne kaipaillaan käyttäjiä ikään ja kokoon katsomatta! Ja toivon, että foorumia mainostetaan kaikille vähänkin kiinnostuneille - esimerkiksi facebookissa tai blogeissa. Lisäksi minä järjestän kilpailun kaikille kirjautuneille, et jos se keräisi porukkaa vielä lisää paikalle. Ideana olisi arpoa lahjakortti sekä pari kirjaa.

Käy tutustumassa, kirjaudu ja kirjoittele :)

http://taydenkuunaikaan.foorumit.fi/index.php

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Useita kirjoittajia. Taru Luojola, Tarja Sipiläinen - Kumman rakas

Kun spekulatiivisen fiktion kirjoittajille annetaan aiheeksi ”erilainen rakkaus”, realismin raja-aitojen yli harpotaan suurin askelin. Erilaisuus kiehtoo, viekoittelee, viettelee. Lukijalle tarjotaan diplomaattisia selkkauksia kaukaisessa galaksissa, hekumallisella tavalla siirtyviä supervoimia, historiallista draamaa, keijuromansseja ja lotisevaa lempeä, josta ei lonkeroita puutu.

Kumman rakas on Osuuskumma-kustannuksen ensimmäinen julkaisu. Se on neljäntoista novellin kokoelma, joka rikkoo rajoja, viihdyttää, kiihdyttää ja yllättää. Mukana ovat muun muassa Jeff VanderMeer, M. G. Soikkeli, Jussi Katajala ja Tuomas Saloranta.

"Olipas kummallinen kirja. Tässä oli ihan pari luettavaakin pätkää, mutta suurin osa teksteistä oli kummallisia, jopa sekavia ja ne herättivät enemmänkin kuvotusta kuin mitään muita tunteita. Lisäksi tämä luvattu rakkaus-teema jäi minusta ainakin sujuvasti sivuun ja olisi paremminkin voinut puhua kiintymisestä tai vastaavasta. Idea oli sinänsä aika mahtava, mutta jotenkin näiden kirjoittajien tyyli ei oikein iskenyt tähän lukijaan millään muotoa. Kirja oli melko lyhyt, että sen lueskeli muutamaan tuntiin mikä oli vain hyvä, koska minusta ei ainakaan tämän fania tullut. Aiheita on todellakin laidasta laitaan, aina keijuista noitiin ja vampyyreista epämääräisiin lonkeroeläimiin. Jotain erilaista tämä on, joten normiin fantasiahömppään kyllästyneet saavat tästä taatusti täysin erilaisen lukukokemuksen, en sitten vaan tiedä että hyvässä vaiko pahassa mielessä."
ARVOSANA: 6½