perjantai 30. marraskuuta 2012

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kukkasia :)

Sain tällaisen kivan kukkaisen haasteen Jos vaikka lukisi... - blogista, joten pitäähän se tehdä ja haastaa muita mukaan ;)
 

Tarkoituksena on myös vastata kuuteen kysymykseen, jotka vastauksineen tulevat tässä.

1) Mistä unelmoit?


Lottovoitosta! Haluaisin kuollakseni päästä kaikkiin niihin maihin mihin olen aina haaveillut matkustavani ja voisin myös helpottaa samalla omaani ja läheisieni elämää.

2) Kolme tärkeintä asiaa arjessasi?

Kiireettömyys, että voi vaan lösähtää vaikka sänkyyn ja seikkailla netissä tai lueskella hyvää kirjaa. Ystävät, joiden kanssa voi jutella viikon tapahtumista ja keksiä jotain kivaa puuhaa. Kissat, joita ilman arki tuntuisi liian rauhalliselta ja yksinäiseltä.

3) Jos ryhtyisit kaksoiskansalaiseksi, mikä olisi toinen kotimaasi?
'
Ehdottomasti New York tai vastaava suurkaupunki johon olen aina halunnut päästä sen kaiken suuren keskelle.

4) Elämäsi parhain saavutus?

Elämän parhaat saavutukset ovat vasta edessä päin... toivottavasti.


5) Suosikkiharrastuksesi?

Lukeminen, kirjoittaminen, laulaminen, ratsastus

 
6) Suosikkimusiikkisi?
 

Tähän ei voi sanoa yhtä koska olen niiiiiin kaikkiruokainen musiikkimaultani. Joskus kolahtaa iskelmä ja joskus taas kunnon rock-musiikki. Mut ensimmäisenä nyt nousee mieleen Demi Lovaton Give Your Heart a Break.



Laitan kukkasen eteenpäin seuraaville blogeille: Oota, mä luen tän eka loppuun, Katinkan kirjasto ja Taikakirjaimet.

Maggie Shayne - Hämärän prinssi

(Wings in the Night, osa 12, Yön siivet, osa 9)

Stormy on osakas yliluonnollisten asioiden etsivätoimistossa ja saa eräänä päivänä hyvin kummallisen toimeksiannon. Museossa on esillä sormus, jossa on valtava rubiini, ja Stormya pyydetään varastamaan se.

Sormuksella on vahva side Stormyyn. Se ikään kuin puhuu hänelle ja Stormy tuntee sen äärellä myös Vladin läheisyyden. Stormy ei tietenkään voi varastaa sormusta, hänhän on etsivä - oikeuden puolesta taistelija - mutta joku kuitenkin varastaa sormuksen.


Alkaa valtava kamppailu, jossa peistä taittavat rakkaus, oikeus, elämä ja kuolema. Stormylla on kiintymys Vladiin, jonka edesmennyt morsian Elisabeta yrittää ottaa vallan Stormyn kehosta. Sormuksen voimat ovat vaarallisen voimakkaat - se on sormus, jonka Vlad vuosisatoja sitten pujotti rakastettunsa sormeen.


Onko Stormy loppujen lopuksi kuitenkin osa tätä kuolematonta perhettä, jonka rakastavaiset voivat kirjaimellisesti olla ikuisesti sylikkäin?
  

"En ole jostain syystä ollut kauhean tykästynyt näihin tämän sarjan pokkareihin ja tähän mennessä on tullut luettua vain yksi kelvollinen tarina. Täytyy myöntää, että ihan nokkela idea luoda kirjat tavallaan omiksi tarinoikseen, jotka kuitenkin yhdistyvät omalla tavallaan hahmojen muodossa. Itse en ole lukenut kuin kolme tämän sarjan pokkaria, joten en tiedä vaikuttaako sekin mielipiteeseeni, mutta jotenkin nämä ei vaan sytytä. Stormy oli jotenkin liian Vladin pauloissa vaikka siihen oli syykin ja Vlad ei ollut lähelläkään mitään entisaikojen hurjimpaa vampyyria. Juoni sinänsä oli ihan kelvollinen, mutta jotenkin tässä tuntui, että loppuratkaisu oli liian itsestään selvä vaikka eihän harlequineissa ikinä olekaan mitään kovin monimutkaista juonta ja tarinaa koska ne on suunniteltu vaan sellaisiksi kevytlukemisiksi. Kyllähän tämän jaksoi lukea, mutta ei se herättänyt mitään sen erikoisempia tuntoja."
ARVOSANA: 7

lauantai 24. marraskuuta 2012

Daughter of Smoke and Bone

(Daughter of Smoke and Bone trilogy) 

Laini Taylorin kirjoittama trilogia kertoo Karou-nimisestä 17-vuotiaasta tytöstä, jonka luulisi olevan ihan tavallinen tyttö kuten muutkin. Hän opiskelee Prahan taidelukiossa, osaa puhua montaa kieltä ja piirtää taitavasti. Hänen piirroksissaan esiintyy kummallisia, mutta kauniita olioita. Kukaan ei vain tiedä, että Karoun piirtämät oliot - kimeerit - ovat oikeasti olemassa. Karoun elämä on täynnä salaisuuksia ja välillä tytöstä tuntuu, että hänen elämästään puuttuu jotakin. Sitten salaisuuksien ja valheiden verkko uhkaa hajota kun oviin alkaa ilmestyä mustia poltettuja kädenjälkiä ja kuvioihin astuu tulisilmäinen mies nimeltä Akiva, jonka tehtävänä on tappaa Karou.

Sarjan kotisivut

Laini Taylorin blogi


KIRJAT:
1. Daughter of Smoke and Bone (suom. Karou, savun tytär, 2012)
2. Days of Blood and Starlight (suom. Aika taistelun ja tähtivalon, 2013) 
3. Dreams of Gods and Monsters (suom. ?)



Karou, savun tytär

Olipa kerran enkeli ja paholainen jotka rakastuivat. Se ei päättynyt hyvin. 

17-vuotias Karou opiskelee Prahan taidelukiossa ja hengaa kahviloissa kuten kuka tahansa nuori. Mutta Karou ei ole tavallinen tyttö. Hän osaa puhua 20 kieltä ja on loistava piirtäjä, jonka luonnoslehtiöt ovat täynnä hirviöiden kuvia. Muut eivät tiedä, että hirviöt ovat oikeasti Karoun ystäviä: Issa, joka on käärme vyötäisistä alaspäin ja nainen vyötäisistä ylöspäin, Jasri, jolla on papukaijan nokka ja ihmisen silmät. Ja Brimstone, oinaansarvinen toivomuskauppias, jonka salaperäinen puoti on Karoun koti. Ja hassua kyllä - hirviöiden mielestä ihmiset näyttävät vajavaisilta - hirviöille tavallinen keho ilman muilta lainattuja osia on hukattu mahdollisuus.

Karou auttaa Brimstonea ja käy salaisilla matkoilla ympäri maailmaa hakemassa tälle erilaisten otusten hampaita. Palkkioksi Karou saa toiveita, joilla hän voi toteuttaa toivomuksiaan, tehdä pieniä taikoja. Yhdellä näistä matkoista Karou kohtaa Akivan, enkelin, joka melkein tappaa Karoun, mutta ei voikaan tehdä sitä, koska rakastuu Karouhun.

Kuka Karou on? Miksi hänellä on hamsatatuoinnit kämmenissään? Miksi hänestä tuntuu, että jossakin on toinen elämä, jota hänen kuuluisi elää?

"En oikein tiennyt mitä odottaa ja oikeastaan odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla tämän suhteen, en tiedä miksi. No, kun pääsin viisi sivua tekstiä eteenpäin, se oli menoa se. Näppärästi kirjoitettu tarina, joka alkaa kertomaan tyystin tavallisen (ainakin melkein) lukiolaistytön elämästä keskellä koristeellisten rakennuksien ja siltojen Prahaa. Mukana on mielenkiintoisia hahmoja ja eritoten nämä kimeerit oli aika erikoisia. Lisäksi kuvioissa oli enkeleitä, joista oli tehty ihan jotain muuta kuin yleensä. Kirjan alku kulkee aika kevyeen tyyliin, mutta loppua kohden sitten kiihdytetään ihan urakalla. Kivasti kirjoitettuun tekstiin on saatu myös huumoria ja taas pitää ihmetellä kirjailijan kekseliäisyyttä erilaisten olentojen osalta. Ja ainakaan minulla ei ollut oikein mitään käsitystä siitä, mitä tulisi tapahtumaan jatkossa, joten juoni oli sitä ajatellen aika hyvä ja piti lukijaa koko ajan otteessaan. Hiukan ehkä ihmettelin Karoun ja Akivan välistä tutustumista, se oli jotenkin liian hätäistä ainakin siellä kirjan alkupuolella. Lopussa meinaa vähän seota onko kyseessä kertomus nykyhetkestä vai menneisyydestä koska jutut menevät ristiin ilman mitään ennakkovaroitusta, mutta aika nopeaan sitä sitten sai taas tarinan päästä kiinni. Mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava tarina jälleen kerran. Suosittelen lämpimästi. Miten tämän jatkoa malttaa edes odotella?"
ARVOSANA: 8½


Aika taistelun ja tähtivalon

Aika taistelun ja tähtivalon jatkaa Karoun ja Akivan tarinaa täynnä salaisuuksia ja valintoja, kipua, verenvuodatusta ja tuhoa. Kerran he rakastuivat ja uskalsivat kuvitella maailman ilman sotaa. Mutta voisiko se koskaan olla totta? Voiko Akiva koskaan hyvittää tekonsa, ja kykeneekö Karou anteeksiantoon? Onko heidän murskatuilla unelmillaan toivoa?

Prahalainen taideopiskelija ja hirviön kasvattitytär Karou on saanut vastaukset moniin kysymyksiinsä. Hän muistaa kuka hän oli: Madrigal, sirosarvinen kimeeri, joka rakastui vihamieheensä Akivaan, leimuavasiipiseen serafiin. Heidän kielletyllä rakkaudellaan oli kuitenkin kauhea lopputulos. Se johti kimeerien maailman tuhoon, ja nyt Karou antaisi mitä tahansa saadakseen tehdyn tekemättömäksi.

Kun Karou kuulee että hänen rakkautensa takia myös Brimstone, Issa ja Jasri ovat kuolleet, hän jättää katuvan Akivan ihmisten maailmaan ja palaa yksin tuhottuun Loramendiin. Vaikka viimeiset kimeerit onkin ajettu piiloon maan ääriin, ei ikiaikainen sota ole vielä ohi. Karou ymmärtää että hänellä on odottamaton kyky, lahja Brimstonelta. Sen avulla hän ryhtyy kostoon kuolleiden ystäviensä puolesta.

"Hiukan on aikaa edellisen osan lukemisesta, joten alkuun pääseminen oli aika vaivalloista. Onneksi tarinassa oli hiukan kerrattu edellisen kirjan tapahtumia niin ei ollut ihan hakusessa sen kanssa. Olipas kiva palata Karoun maailmaan ja sen hahmojen keskelle. Olin hiukan pettynyt, että Karoun ja Akivan keskinäistä kanssakäyntiä ei pahemmin ollut, mutta tarinaa luettiin kuitenkin heidän molempien näkökulmasta. Tarinassa oli myös muita hahmoja, joiden näkökulmasta tarinaa kerrottiin ja se piti tarinan ehkä vähän mielenkiintoisempana. Ajoittain lukiessa tuli vähän sellainen huokailufiilis koska sivuja oli monta sataa, mutta sellaista todellista tapahtumaa ehkä reilu puolet niistä. Ehkäpä jokainen pätkä oli tarinalle tärkeä, mutta itse olisin selvinnyt vähemmälläkin tarinoinnilla. Lisäksi Karou oli aika ärsyttävän itsepäinen tässä Akivan suhteen, mutta hyvä että se möykytti pahista kirjan loppupuolella. Kaiken kaikkiaan kirja oli hyvää viihdettä, jonka luki melko nopeaan sivumäärästä huolimatta. Ensimmäisen kirjan tasolle se ei kuitenkaan täysin yltänyt. Mielenkiinnolla jään odottamaan päätösosaa!"
ARVOSANA: 8+ 

torstai 22. marraskuuta 2012

Pokkari-kilpailu!

Olisi jaossa jatko-osia pokkareille, joiden aiempia osia en ole lukenut enkä niitä omista. Birghidin matka oli jo aiemmin arvonnassa, mutta koska en ole saanut missään välissä sen voittajaa kiinni, laitan senkin uudelleen jakoon. Palkintona siis kaksi Harlequin-pokkaria, joista Rautaritari on ihan tuore tapaus eikä sitä taida vielä olla kaupoissakaan.


P.C. Cast - Brighidin matka

Elphamen veli Cuchulain ei ole vieläkään toipunut nuoren vaimonsa menetyksestä. Kentauri-metsästäjätär Brighid auttaa häntä saamaan sielunsa jälleen ehyeksi. Brighid on aikonaan jättänyt oman Dhianna-laumansa ja itsekkään ylishamaaniäitinsä. Brighid on ylenkatsonut henkimaailman asioita, mutta katsellessaan riutunutta Chuta, hän ymmärtää, että shamaanin taidoilla Chukin on pelastettavissa.

Sarjassa on aikaisemmin ilmestynyt pokkarit Jumalattaren valittu, Valittujen taisto, Valontuoja ja Elphamen valinta.


Julie Kagawa - Rautaritari

Ash - jääpoju, talviprinssi - jatkaa vaellustaan ja taisteluja sekasortoisessa Mikämikässä seuranaan tuttu joukko haltijamaan väkeä. Ympärillä on paljon tuhoa, juonittelevia eloonjääneitä ja kauhua herättäviä hetkiä, vaikka Ash ei olekaan mikään eilisen teeren poika selvittämään haltijoiden välisiä kärhämiä.

Okaiden takana, maailman laidan tuolla puolen, Koettelemusten kentillä Vartija odottaa niitä, jotka haluavat liittyä ihmisten valtakuntaan ja saada sielun - ihmisyyden ytimen - ja Ash haluaa itselleen sielun. Sen edellyttää kujanjuoksua ja monia koitoksia. Mutta hän on varma päätöksestään. Hän on rakastunut puoliveriseen Rautakuningattareen , joka on vasta vähän aikaa sitten kruunattu, mutta matkalla myös hänen entinen kuolleeksi julistettu rakkautensa liittyy seurueeseen. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa ja vahva tahto vie oikeaan päämäärään oli sitten kyse Mikämikästä tai kuolevaisten maailmasta.

Sarjassa on aikaisemmin ilmestynyt pokkarit Rautakuningas, Rautatytär ja Rautakuningatar.
 

Kilpailu päättyy 2.12 klo 18, jonka jälkeen voittaja julkistetaan. Jätäthän viestiin nimimerkkisi, jos et ole rekisteröitynyt millään tilillä. Ilmoitan voittajan blogiini, joten olkaa valppaina! :)
 

Charlainen Harris - Pedon veri

(The Southern Vampire Mysteries, osa 9)

Kun vampyyrit tulivat arkusta ja paljastivat olemassaolonsa tavalliselle maailmalle, moni ei arvannut, että se oli vasta alkua. Nyt on ihmissusien ja muiden muodonmuuttajien vuoro. Yliluonnolliset piirit jo läpikotaisin tunteva Sookie Stackhouse ehtii huokaista helpotuksesta, kun suuri paljastus otetaan Bon Tempsissa vastaan kutakuinkin hyvin. Mutta sitten Merlotte’s-baarin takapihalta löytyy ihmispuuman ristiinnaulittu ruumis.

Sookie päättää selvittää, kuka murhateon teki ja miksi. Hän ei kuitenkaan arvaa, että samaan aikaan vampyyri- ja ihmissusikuntaakin vanhempi, voimakkaampi ja salaisempi yliluonnollisten olentojen joukko valmistautuu sotaan. Ja Sookie on tässä sodassa aivan liian inhimillinen pelinappula.


"Olen vähän pettynyt, että nää viimeisimmät Sookie-kirjat eivät ole edistyneet suuntaan taikka toiseen. Kirjoissa on ollu paljon turhaakin, jotka poistamalla sarjasta olisi saanut lyhyemmän ja ytimekkäämmän. Kaikeksi onneksi tässä uusimassa sentään juonia ei oltu lätkitty montaa yhteen kirjaan vaan oli yksi selkeä juoni ja sitten tapahtumaan sen ympärillä eikä oikeastaan huomannut mitään ylimääräistä säätämistäkään taustalla vaikka olenkin jo ihan sekaisin näiden kanssa kun sarjassa olevat hahmot ovat aivan erilaisia kirjoissa. Eric kävi tässä kirjassa entistä enemmän hermoon juuri tuon "sinä kuulut minulle" - asenteensa kanssa ja sen, että päätti Sookien asioista tämän tietämättä. Kihisin raivosta aina kun vampyyrin nimi vain mainittiinkin tekstissä. Lisäksi Sookie oli tässä kirjassa taas harvinaisen typerä ja yksinkertainen kuten oli ensimmäisessä kirjassa. Ensimmäisen kirjan jälkeen hahmo alkoi "kasvaa", mutta nyt tyyppi näköjään taantui takaisin idiootin tasolle. Edelleen sitä mieltä, että sarja on rutkasti parempi."
ARVOSANA: 8

lauantai 17. marraskuuta 2012

Aamunkoi 2

Huh, mietteet olivat aika sekavat kun isahdin elokuvateatterin penkkiin odottamaan tätä. Oli jännittynyt ja samalla haikea fiilis - tähän kaikki loppuu. Minusta leffan kaikki kohtaukset oli tehty aika sopiviksi, eivät olleet liian lyhyitä tai liian pitkiä ja pidin jokaisesta hetkestä. Huippua oli tutustua näihin toisiin klaaneihin ja täytyy myöntää, että Garrett oli ehdottomasti yksi parhaita vamppeja tässä leffassa! Ihanaa, että leffaan oli saatu huumoria ja huippukohtia kirjasta. Lisäksi Kristen sai Bellan rooliin vähän uutta puhtia tässä elokuvassa. Spoilasin itseni elokuvan lopun suhteen, mutta silti elokuva järkytti syvästi lopun massiivisessa toimintakohtauksessa, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi ja se ehkä oli elokuvan parhainta antia. Kaiken kaikkiaan upea leffa, mutta tuntui että se oli liian nopeasti ohi.

Joo, ehdottomasti täytyy viettää Twilight-maratonia kunhan saa tämän leffan käsiinsä ja fiilistellä sitä tunnetta kun ensimmäisen kerran katsoi näitä. Jotenkin Twilight on minulle lähellä sydäntä kirjojen ja elokuvien muodossa eikä se tule koskaan muuttumaan. Surullista, että näitä ei enää tule, mutta sen asian kanssa pitää vaan elää. Onneksi on tulossa paljon uusia hyviä leffoja, joista tulen varmasti pitämään.







 Loppu hyvin, kaikki hyvin. 

torstai 15. marraskuuta 2012

The Mortal Instruments: City of Bones - traileri!

Vihdoin ollaan saatu tämäkin traileri!

City of Bones on siis Cassandra Claren Varjojen kaupungit - sarjaan perustuva elokuva ja kirja tunnetaan nimellä Luukaupunki. Elokuva kertoo Clary Fraysta (Lily Collins), joka näkee eräänä iltana eräällä klubilla tapahtuman, jota kukaan muu ei näe. Ei edes hänen paras ystävänsä Simon (Robert Sheehan). Sitten myös Claryn äiti (Lena Headey) katoaa mystisesti ja Clary tutustuu New Yorkin julkisivun toisella puolella olevaan maailmaan johon kuuluvat vampyyrit, ihmissudet ja varjometsästäjät. Ylimielinen varjometsästäjä Jace (Jamie Campbell Power) ja Clary sukeltavat alamaailman syövereihin pelastaakseen Claryn äidin, mutta Clary ei ole varautunut siihen mitä salaisuuksia menneisyydellä on kerrottavanaan.

En ole oikein vieläkään vakuuttunut tästä Jacen näyttelijästä, mutta annan hänelle mahdollisuuden koska traikku oli niin taianomainen ja toimintaa täynnä. Katsotaan millainen leffasta tulee! Ensi-iltaa saa tosin vielä odotella koska City of Bones tulee ensi-iltaan vasta 23. elokuuta 2013!


tiistai 13. marraskuuta 2012

The Host - traileri!

NYT SE ON TULLUT!

The Host (suom. Vieras) on siis Stephenie Meyerin kirjoittama kirja, joka kertoo sieluista, jotka ovat tulleet maapallollemme ja levittäytyneet epidemian lailla ihmisten mieliin ja vallanneet heidän kehonsa. Melanie-niminen tyttö jää sielujen haaviin ja häneen istutetaan Vaeltaja-niminen sielu. Mutta Melanien mieli onkin vanhvempi kuin kukaan uskoikaan eikä hän suostu katoamaan sielun tieltä. Sielu ja Melanie alkavat elää rintarinnan tytön päässä ja pian harmoniaa haluava sielu alkaa kaivata Melanien lailla poikaa, johon Melanie on rakastunut ja joka on teillä tietämättömillä. Yhdessä sielu ja Melanie lähtevät kohti seikkailua, etsimään kadonnutta.

Minä niiiiiin rakastuin kirjaan vaikka olin satavarma, että en tule pitämään siitä juonen perusteella. Ulkokuori kuitenkin petti ja nyt tästä on tulossa leffakin ensi vuonna 29. maaliskuuta. Ja tänään julkaistiin uusi traileri jonka suhteen minulla oli ennakkoluuloja, mutta aivan turhaan... se oli MAHTAVA!

maanantai 12. marraskuuta 2012

John Landis - Elokuvan hirviöt

Elokuvaohjaaja John Landis luo kattavan katsauksen valkokankaan tunnetuimpiin hirviöihin. Elokuvan hirviöt -kirjassa otetaan selvää vampyyrien, zombien, ihmissusien ja muiden ikonisten elokuvahirviöiden alkuperästä, muunnelmista ja suosiosta. 

Landis johdattelee lukijansa Hollywoodin parhaiden erikoistehosteiden, pienoismallien ja maskeerausten äärelle sekä haastattelee arvostettuja elokuvantekijöitä John Carpenterista Christopher Leehen, Sam Raimiin, David Cronenbergiin ja Guillermo del Toroon. 

Upea valokuvateos tuo ihasteltavaksi kiehtovia silmäyksiä elokuvan hirviöihin palaamalla niin menestysteoksiin, unohdettuihin mestariteoksiin, karmiviin kulttiklassikoihin kuin kaikkein epäonnistuneimpiin elokuvahankkeisiin!

John Landis on amerikkalainen elokuvaohjaaja, joka on ohjannut ja käsikirjoittanut monia suosittuja elokuvia kuten Delta-jengi, Blues Brothers, Amerikkalainen ihmissusi Lontoossa, Vaihtokauppa ja MichaelJacksonin rajoja rikkoneen kauhumusiikkivideon Thriller.

"Olen aina ollut yhtä aikaa kauhea pelkuri sekä omannut liian vilkkaan mielikuvituksen, ja samaan aikaan suorastaan haluan haalia mahdollisimman ällöttäviä leffakokemuksia. Tämä kirja on ainakin kauhuleffa-fanien ehdoton lukukohde. Kirjassa perehdytään hieman kaikenlaisiin valkokankaan yliluonnollisuuksiin ja lisänä on kuvia menneistä elokuvista vuosien varrelta. Itse olen perehtynyt enemmän tähän uudempaan kauhuun, joten oli ihan hauska lueskella juttuja vanhemmista leffoista ja katsella kuvia aina vampyyreista ihmissusiin ja zombeista aaveisiin. Lisäksi tässä oli muutamien elokuvateollisuudesta tuttujen tyyppien haastatteluja. Ihan hauskaa illan viihdettä kauhun ystäville."
ARVOSANA: 9

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Mustien ruusujen maa

Mustien ruusujen maa on Katri Alatalon romaanitrilogia. Dinja on nuori tyttö, joka asustelee isänsä kanssa pienessä Norppanotkon kylässä keskellä lunta ja kylmiä viimoja. Täyttäessään kuusitoista, tyttö osallistuu rituaaliin, johon kaikki hänen iässään osallistuvat. Hän näkee merkillisen unen miehestä ja mustista ruusuista. Levoton tyttö päättää selvittää unensa merkityksen ja lähtee matkalle selvittääkseen sen. Mukaan lyöttäytyy salaperäinen Raúg ja erikoinen Emron. Kolmikon matka kulkee läpi lumisten korpien ja isojen kylien, kohti paljon huhuttua lumetonta maata, mutta matka ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista.

Katri Alatalon kotisivut

KIRJAT:
1. Karnin labyrintti (2012)
2. Laulu kadonneesta saaresta (2013) 
3. Kevääntuoja (2015) 



Karnin labyrintti


Dinja-tyttö näkee 16-vuotissyntymäpäivänä unen menneisyydestään. Unessa hän elää uudestaan kohtaamisen ruusumiehen kanssa: juuri ennen kuolemaansa mies antaa Dinjalle rasiaan suljetun mustan ruusun. Unen ja valveen rajamailla ilmestyy myös Dinjan kauan kadoksissa ollut äiti.

Dinja lähtee matkaan, kohti tuntematonta, selvittääkseen näitä salaisuuksia. Mukaan liittyvät Raúg ja Emron, joilla molemmilla on omat tärkeät syynsä lähteä seikkailulle yli laajan pohjoisen tasangon. Karnin labyrintti on Katri Alatalon romaanitrilogian ensimmäinen osa. Mustien ruusujen maa kertoo toivosta, etsimisestä ja siitä, että voi löytää jotain ihan muuta kuin alun perin lähti etsimään.

"Tämän kummallisen pienen kirjan luki muutamaan tuntiin. Se kertoo Dinjasta, joka asustelee keskellä ei mitään, pienessä kylässä. Enkä ole varma mistä ajanlaskusta tässä on kyse. Kaksijalkaiset jaetaan kolmeen pääryhmään: ihmisiin, navajoihin ja krioneihin. Jotenkin tämä kummallinen tarina lumosi minut lukemaan ja lukemaan lisää maailmasta, jossa on lunta, pakkasta, pikkuruisia kyliä, igluja ja hirsimökkejä, joissa oli tiivis ja lämmin tunnelma. Ihmiset ja muut siltä välin hommaavat ruokansa metsästämällä, ansastamalla ja kalastamalla ja Dinjan vaatteet ovatkin mukavasti norpannahkaa. Ainakin tässä kirjassa keskityttiin enemmänkin matkan kerrontaan kuin ihmissuhteisiin ja romansseihin. Tarina käynnistyy sujuvasti, kertoo kaiken oleellisen ja jatkaa sitten suhteellisen nopeaa (muttei liian) kerrontaa ja pitää lukijansa otteessaan aina viimeisille jännittäville sivuille asti ja jättää miettimään mitä kummallisella kolmikolla on vielä edessään."
ARVOSANA: 8 


Laulu kadonneesta saaresta

”Tiedätkö sinä, kuinka syvä meri voi olla? Sen kaikkein syvimmissä, pimeimmissä rotkoissa?”

Dinja on saapunut suuren, lämpimän meren ääreen. Elämä Kesäsaarilla on mukavaa ja rauhallista, mutta eräs yöllinen kohtaaminen tekee Dinjan jälleen levottomaksi. Hän ei ole vielä saavuttanut päämääräänsä eikä saanut selville totuutta kadonneesta äidistään, ja menneisyyden kysymykset vaivaavat mieltä. On aika jatkaa matkaa.

Dinja kumppaneineen purjehtii meren yli etsimään vastauksia. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Yllättäen Dinja joutuu salaiseen valtakuntaan ja saa tehtävän, jonka suorittamisesta riippuu hänen tulevaisuutensa. Apuna hänellä on vain vieraaseen kansaan kuuluva, salaperäinen Soloshi, joka suhtautuu häneen vähintäänkin epäluuloisesti.

"Vihdoin ja viimein sain luettua jatko-osan! Hiukan oli kerinnyt unohtaa edellisen kirjan tapahtumia, mutta tässä osassa sai taas juonesta kiinni hetken aikaa luettuaan. Siinä missä edellisessä osassa pakkanen paukkui ja lämpö huokui, tässä osassa pääsi tutustumaan tarunhohtoiseen mereen ja sen mystisiin olentoihin. Vaikka en nyt luokittele näitä kirjoja suosikeiksi niin joku näissä vetää puoleensa ja innostaa lukemaan. Kirjan vielä luki melko nopsaan joten pituudesta ei ainakaan voi valittaa. Dinja on kyllä melkoinen tulisielu ja hänellä tulee riittämään kerrottavaa seuraaville sukupolville. Kirjassa on loistavaa kerrontaa ja mahtavia henkilöhahmoja joten aika ei käy pitkäksi. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä jännittävää suomalaiskirjailija taikoo päätösosaan.
ARVOSANA: 7+


Kevääntuoja

”Et sinä voi meitä pelastaa, joten älä puhu niin kuin voisit. Jos sinä menet Lucindran eteen, sinä kuolet.”

Dinjan pitkä etsintä on tuonut hänet Pazadien saaristoon, josta hän toivoo löytävänsä apua kamppailussa kuolematonta noitaa Lucindraa vastaan. Vapauttaakseen maailman Lucindran loitsusta Dinjan on ylitettävä painajaismainen Kirottu meri ja löydettävä salaperäinen Kevääntuoja. Mutta kukaan ei tunnu tietävän, mikä Kevääntuoja on.

Uudet ja vanhat ystävät ovat Dinjan tukena, mutta edessä on myös kipeitä hyvästejä. Keneen hän voi lopulta luottaa, ja pystyykö hän voittamaan Lucindran yksin? Ennen kuin Dinja on valmis kohtaamaan noidan, hänen on kohdattava itsensä.

Kevääntuoja on kolmas ja viimeinen osa Katri Alatalon fantasiatrilogiasta. Dinjan tarina päättyy tavalla, jota hän lähtiessään ei olisi osannut aavistaakaan. Mustien ruusujen maa kertoo niin aikuistumisesta, ystävyydestä, rakkaudesta kuin inhimillisyydestäkin – siitä, kuinka pienet teot voivat muuttaa maailmaa.


"Viimein sain luettua tämänkin pikkutrilogian loppuun. Merkillinen erilaisia olentoja tursuava maailma esittelee maailmaansa aina navadeista krioneihin ja vedessä eläviin gashaneihin. On velhoja... ja eläimiksi muuttuvia ihmisiä. Vaikka tämä ei nyt suosikkeihin lukeudukaan niin on tässä maailmassa silti paljon mielenkiintoista luettavaa ja koettavaa. Tarina kulkee sopivalla tempolla eteenpäin ja pitää lukijansa otteessaan aina kaihoisille viimemetreille saakka. Dinja suuntaa matkansa kohti Ruususaarta epävarmana siitä, miten hän aikoo ratkaista vuosia kyteneen Lucindran kirouksen. Matka kirotuilla vesillä ei ole kuitenkaan helppo. Mukanaan hänellä on uskollinen Emron ja myrtsin oloinen Raug, joiden kanssa hän seikkailun aloitti ensimmäisessä kirjassa. Tähän taikamaailmaan uppoutuu kerralla ja se vie mukanaan. Melko kevyttä lukemista ja kyllä tämän seurassa aikansa viettää vaikkei se herätäkään suuria tunteita. Mielenkiintoinen trilogia."
ARVOSANA: 7+

lauantai 10. marraskuuta 2012

Tessa Gratton - Verenvahti

”Koko elämäni ajan huoneeni ikkunan alla oli muhinut salaisuus. Tiesin, että minun olisi pitänyt käyttää aikani siihen, että olisin luonut kirouksen karkottavan loitsun, muuttanut ruusut tuhkaksi ja sirotellut ne tuuleen ja jokeen. Niin Arthur käski minun tehdä. Mutta minä valitsin toisin.”

Veritaiat ovat Mab Prowdille toinen luonto: väkevät taiat, joilla voisi hallita koko maailmaa - valtava voima, jota olisi helppo käyttää väärin. Mabin äiti teki niin. Mab itse haluaa vain pitää taian elävänä ja vartioida sen salaisuuksia, purkaa kirouksia ja puhdistaa.

Eräänä aamuna Mab tapaa Willin, joka yrittää karkottaa omia henkilökohtaisia aaveitaan. Ja äkkiä valloillaan ovat vaaralliset voimat – voimat, joista kukaan ei kertonut Mabille.


"Siitä on aikaa kun olen lukenut tämän sarjan ensimmäisen kirjan, joten jotkut asiat olivat vähän pimeän peitossa kun aloitin tämän. Alku oli aika sekava enkä tuntunut pääsevän mitenkää eteenpäin, mutta sinnikkäästä lukiessa kuvio alkoi selkeytyä. Mukana oli edellisestä kirjasta tuttua menneisyyden kuvailua nykyisyyden lisäksi. Mabin ja Willin suhde oli aika merkillinen koska alkuun tuntui, että he eivät olleet toistensa kanssa oikein missään tekemisissä ja yhtäkkiä heidän välillään roihahti. Heidän suhteensa jäi vähän kummallisesti etäiseksi minulle. Kuten aiemmassa, tässäkin oli rutkasti verta ja taikaa ja kaikkea siltä välin, mutta kirjan juoni vaikutti pitkälti samalta kuin aiemmassa, vain hahmot muuttuivat. Hauskana bonuksena tässä olivat osittain mukana edellisestä kirjasta tutut hahmot ja kaikkien elämä kiteytyi tavalla jos toisella toisiinsa. Tämä ei herättänyt yhtä paljon tuntoja kuin edellinen kirja, pidin siitä enemmän."
ARVOSANA: 7

perjantai 9. marraskuuta 2012

Harry Potter - Legenda

Bob McCaben luoma kirja, joka sukeltaa täydellisesti Potter-maailmaan. Kylläpä järkytti saada postista kirjakaupan paketti, joka painoi aivan mahdottoman paljon! Legenda on kirjaimellisesti suuri tiiliskivi, joka painaa ainakin sen pari kiloa ja on täynnä tekstiä ja kuvia. Kirjassa oli niin paljon tekstiä ja kuvia, että tätä ei oikein voinut kerralla ahmaista vaan lueskella aina sillointällöin muiden kirjojen ohella. Kirjassa oli paljon uutta tietoa Potter-maailmasta, mutta myös vanhaa ja tuttua. Ihana lukukokemus, joka sai tämänkin Potter-fanin uppoutumaan taas hetkeksi velhojen ihmeelliseen maailmaan!



Kirjassa perehdyttiin ensimmäiseksi jokaiseen elokuvaan, näyttelijöiden valintaan ja kuvausten etenemiseen elokuva elokuvalta, jonka jälkeen pääsi lukemaan mielenkiintoisia ja ytimekkäitä pätkiä hahmojen vaatteista ja materiaaleista ja siitä, miksi tietylle hahmolle oli valittu tietynlaisia asukokonaisuuksia.





Hahmokuvauksien jälkeen kirja esitteli kaikki elokuvissa olleet kuvauspaikat aina Tylypahkasta ja Rääkyvään röttelöön, niiden kuvauspaikkoihin ja lavasteiden rakentamiseen. Oli ihan mielenkiintoista saada tietää miten jotkut lavasteista on tehty ja miten paljon aikaa kuvauspaikkojen etsimiseen  ja varsinkin rakentamiseen on varmasti mennyt.





Hahmojen ja paikkojen lisäksi kirjassa tutustuttiin elokuvissa olleisiin olentoihin kuten esimerkiksi Kentaureihin ja Kirskuristajiin. Lisäksi pääsi myös lueskelemaan elokuvissa olleista tutuista esineistä kuten räyhääjästä tai lajitteluhatusta.





ARVOSANA: 10

torstai 8. marraskuuta 2012

Lisää ensi vuoden suomennoksia!

Nappasin lisää netistä odotettuja suomennoksia! Tässähän ihan alkaa sormet syyhytä!

Itse henkilökohtaisesti eniten odotan Loppusoitto-kirjaa, jonka jälkeen suuresti Halki ikiyön-kirjaa, mutta ei nämä muut kauhean paljon huonommaksi jää :)


Annukka Salama
PIRAIJAKUISKAAJA (Faunoidit, osa 2)

Oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi, jos puolet kyvyistäsi tulisi satunnaisesti valitulta eläimeltä? Unna on ketterä kuin orava. Vauhdikas skeittarimimmi lautaili sarjan avausosassa suoraan lukijoiden sydämiin. 

Kakkososassa faunoidijengi tuulettaa Kalifornian auringossa, jossa Joonea kuumottavat soljuvat kitarasoundit ja paikallisen studion tarjoama levytysdiili. Jännitettä ilmaan tuovat myös aaltoja kesyttävä salaperäinen sisaruspari ja Unnan taustojen jäljitykseen liittyvät riskit: maailman viimeinen tulielementin edustaja ja planeetan ainoa faunoidinaaras ovat arka yhdistelmä, joka kiinnostaa muitakin kuin metsästäjiä. Parin rakkaustarina tuntuu olevan kirjoitettu tähtiin, mutta tekeekö se siitä ikuisen? 

(ilmestyy 11.7.2013!)


Veronica Rossi
HALKI IKIYÖN (Paljaan taivaan alla, osa 2) 

Paljaan taivaan alla -teos tutustutti dystopiafanit virtuaalimaailmoissa eläneeseen Ariaan ja luonnon armoilla kasvaneeseen Perryyn. Aika ja välimatka eivät erottaneet kaksikkoa, mutta maailma heidän ympärillään on muuttunut. 

Perryn asema vuorovetisten veriherrana on haastava ja heimon suhtautuminen Arian menneisyyteen avoimen vihamielinen. Pahenevat eetterimyrskyt kiristävät tunnelmaa, ja tunteiden ja velvollisuuksien repimät rakastavaiset ajautuvat myrskynsilmään. Heidän yllätyksellinen kohtaamisensa punoi kerran kaksi täydellisen erilaista tarinaa yhteen. Aria huomaa pelkäävänsä, että tällä kertaa ainoa tapa pelastaa sekä itsensä että Perry on purkaa tuo side lopullisesti. 
(ilmestyy toukokuussa 2013!)



Kiersten White 
LOPUTTOMASTI (Paranormaali, osa 3)

Evie haluaisi olla ihan tavallinen nuori, mutta hänen yliluonnollinen menneisyytensä ei jätä häntä rauhaan. Kansainvälisessa paranormaalien hallintovirastossa on uusi johtaja, joka haluaa Evien takaisin päämajaan. Pimeän hovin kuningatar puolestaan kiduttaa ihmisiä synkässä valtakunnassaan, ja kaiken lisäksi yliluonnolliset olennot ovat itsepintaisesti sitä mieltä, että Evie on ainoa, joka voi pelastaa heidät mysteeriseltä, hengenvaaralliselta kohtalolta.

Kello lyö koko yliluonnolliselle maailmalle, jonka kohtalo lepää yksin Evien käsissä.


Se siitä normaalista.

(ilmestyy maaliskuussa 2013!)



Becca Fitzpatrick
LOPPUSOITTO (Hush Hush Saaga, osa 4)

Nora on varmempi kuin koskaan siitä, että hän rakastaa Patchia. Langennut enkeli tai ei, hän on se oikea Noralle. Noran perintö ja kohtalo takaavat mahdollisesti sen, että Nora ja Patch tulevat aina olemaan vihollisia, mutta Nora ei aio kääntää selkäänsä Patchille.

Mutta nyt he joutuvat suurimman haasteensa eteen. Voiko heidän rakkautensa säilyä ylitsepääsemättömästä kuilusta huolimatta. Ja Lopulta, riittääkö luottamus rakentamaan sen mitä on hajoitettu. Rajat piirretään - mutta kummalla puolella Nora ja Patch lopussa seisovat?

(ilmestyy helmikuussa 2013!)



Charlaine Harris
SAMAA VERTA (The Southern Vampire Mysteries, osa 10)

Sookie Stackhousen keijusodassa kärsimän kidutuksen haavat ulottuvat paljon pintaa syvemmälle. Ainoa valopilkku on suhde viikinkivampyyri Eric Northmanin kanssa, mutta Eric joutuu suhteen takia vampyyrikuninkaan silmätikuksi.

Muodonmuuttajien julkisuuteen tulon poliittiset seuraukset vetävät Sookien mukaan vaarallisiin selkkauksiin. Kaiken lisäksi ihmisten maailmaan on jäänyt vielä jokunen keiju, ja yksi heistä on vihainen Sookielle. Hyvin, hyvin vihainen.
(ilmestyy maaliskuussa 2013!)







Sergei Lukjanenko
PÄIVÄPARTIO (Yöpartio, osa 2)
Moskovassa elää ihmisten joukossa Muita – noitia, velhoja, vampyyreja ja ihmissusia – jotka kuuluvat Valon tai Pimeyden voimiin. Ne ovat riippuvaisia ihmisistä ja toistensa vihollisia, mutta tulevat toimeen, koska noudattavat Sopimusta.

Sopimus laadittiin pitkän tuhoisan sodan päätteeksi ja sen noudattamista valvomaan perustettiin kaksi partiota: Valon palvelijoiden Yöpartio ja Pimeyden palvelijoiden Päiväpartio. Päiväpartiossa pääosassa ovat Pimeyden palvelijat. Kirja on kertomus maailmasta, jossa Pimeys ei aina ole sysimustaa eikä Valo valkoista kuin enkelin siipi.
(ilmestyy 15.2.2013!)



MUISTA MYÖS:
J.S. Meresmaa - MIFONGIN AIKA (Mifongin perintö, osa 2) - ilmestyy 13.4.2013!
Kerstin Gier - SAFIIRINSINI (Rakkaus ei katso aikaa, osa 2) - ilmestyy 26.7.2013!

Uudestisyntynyt rakastaja - kirjan kansi!

Kirjahan ilmestyi vasta tänä vuonna keväällä nimellä Lover Reborn, mutta ilmeisesti Basambooks on laittanut suomennoksiin vauhtia ja saatiin Tohrmentin kirja suomeksi jo samana vuonna. No, ei kyllä yhtään haittaa! Kovia kokenut Tohrment ikävöi shellaniaan Wellsietä, mutta kuten kuka tahansa tietää, uusi rakkaus voi olla aivan kulman takana eikä se kysy lupaa iskeä. Lisää siis parisuhdedraamaa tulossa :D Pidän kyllä erityisesti tämän kirjan kannesta. Se on jotenkin niin raikas! Eipä malttaisi odotella!


Uudestisyntynyt rakastaja on kymmenes kirja Black Dagger Brotherhood (suom. Mustan tikarin veljeskunta) - sarjassa eikä ainakaan viimeinen. Ensi vuonna maaliskuussa ilmestyy englanniksi Lover At Last - kirja, joka kertoo Blaylockin ja Qhuinnin tarinan.

tiistai 6. marraskuuta 2012

Lauren Oliver - Pandemonium : rakkaus on kapinaa

(Delirium, osa 2)

”Mitään ’ennen’ ei ole. On vain nyt ja se, mikä koittaa seuraavaksi.” 

Lenan ja Alexin piti viettää koko loppuelämänsä yhdessä, mutta suunnitelma kariutui Portlandin rajavartioiden armottomiin laukauksiin. Luotien tavoittaman Alexin matka katkesi ennen alkamistaan. Lenan matka jatkui. Yksin.

Uusi Lena yrittää epätoivoisesti unohtaa painajaisensa, aikaisemman elämänsä ja Alexin. Haaveet yhteisestä elämästä ja rakkaudesta ovat vaihtuneet aktiiviseen työskentelyyn vastarintaliikkeessä. Savu- ja liekkimuurin läpi selvinneestä herkästä nuoresta naisesta on kasvanut vahva ja uhmakas taistelija, joka on valmis soluttautumaan vihollisen selustaan riskejä kaihtamatta. Päällisin puolin järkkymättömän Lenan sisäinen maailma on kuitenkin sekaisin pahemmin kuin koskaan: onko elämällä lupa jatkua ilman Alexia? Ja ovatko kapinan polttoaineet, rakkaus ja vapaus, edelleen puolustamisen – tai kokemisen arvoisia?

Dystooppisen Delirium-trilogian uutuus jatkaa kouraisevaa kuvaustaan ihmiskunnan tulevaisuudesta, vapisevasta valtakoneistosta, sortuvista ihanteista ja sorretuista yksilöistä. Pandemonium on tarina kriminalisoiduista tunteista ja kaaokseen johtavasta tunteettomuudesta: epätoivoisesta yrityksestämme pitää kiinni ihmisyydestä olosuhteissa, joissa nuorallakävellään elämän ja kuoleman välimaastossa.


"Kakkososa oli edeltäjäänsä huomattavasti kesympi vaikka ei tässäkään säästytty väkivallalta tai muulta vastaavalta. Voisin sanoa, että se teki tästä kirjasta jopa paremman kuin edeltäjänsä. Tykästyin myös enemmän Lenaan, joka oli saanut luonnetta ja elämänhalua hiukkasen enemmän kuin ykköskirjassa, jossa tyttö oli naiivi ja tyhmä. Alexia en kaivannut ollenkaan koska tyyppi oli ekassa kirjassa minulle aika harmaa hahmo. Yleensä pidän päähenkilöistä, mutta tässä ne jäivät vähän kylmäksi, ihme kyllä. Tarina on kuitenkin hahmoista huolimatta upeasti kasattu kokonaisuus, joka ei uhkaa kaatua missään vaiheessa. Lena suorittaa Vastarinnan tehtävää "zombien" maassa ja hänen uusi minuutensa on viimeiseen asti hiottu... kunnes kuvaan astuu "Invalidien" vastaisen DVA:n johtajan poika. Kirjailija jättää vielä kirjan lopulle parikin yllätystä, jotka tulevat sotkemaan pakkaa entisestään kolmannen, ja viimeisen, kirjan osalta." 
ARVOSANA: 8½

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Ensi vuoden odotettuja!


P.C. Cast & Kristin Cast
KAHLITTU (Yön talo, osa 7)


Pimeyden kahleet on katkaistava - mutta onko olemassa valkoista ilman mustaa?

Yön talossa on pimeää. Zoey Redbird makaa vuoteellaan kuin kuollut, sillä hänen sielunsa on siirtynyt rakastetun perässä tuonpuoleiseen. Hänellä on seitsemän päivää aikaa palata, mutta syyllisyys kahlitsee hänet rajan taakse. Ainoa, joka voi auttaa, on hänen soturinsa Stark. Mutta miten matkata rajan yli menettämättä itse henkeään?

(helmikuu 2013!)






 
Alyson Noël
KIRKAS TÄHTI (Kuolemattomat, osa 5)

Paras ystäväsi tuntee kaikki salaisuutesi ja heikkoutesi - mitä tapahtuisi, jos hänestä tulisikin pahin vihollisesi?



(huhtikuu 2013!)


 
Elina Rouhiainen
UHANALAINEN (Susiraja, osa 2)

Kaksi hahmoa taistelee revenneen taivaan alla. Saatan vain katsoa vierestä, kun he käyvät toisiinsa kiinni yhä uudestaan ja uudestaan.

Kallion kasvatti Raisa ei Kainuun korven Hukkavaaraan muuttaessaan osannut aavistaa, miten paljon hänen maailmansa muuttuisi. Paettuaan susirajan vaaroilta takaisin Helsinkiin Raisa on yrittänyt keskittyä kaiken tapahtuneen unohtamiseen.

Mutta suuri rakkaus, Mikael, ei ole niin vain unohdettavissa. Eikä Hukkavaara ole vielä paljastanut läheskään kaikkia salaisuuksiaan.

Sudet kutsuvat. On pakko palata takaisin, vaikka se tarkoittaa ajautumista keskelle repivää taistelua. Jos ei edes omiin tunteisiinsa voi luottaa - keneen voi? 

                                                   (kesäkuu 2013!)


Ally Condie
PERILLÄ (Tarkoitettu, osa 3)

Jätettyään yhteiskunnan ja etsittyään epätoivoisesti niin kapinallisia kuin toisiaankin Cassia ja Ky ovat vihdoin löytäneet hakemansa. Hintana on kuitenkin jälleen menetys. Ky jää kansannousun piiriin, mutta Cassia määrätään palaamaan Yhteiskuntaan ja työskentelemään sieltä käsin Vastarinnan puolesta. Mikään ei kuitenkaan ole ennustettavissa. Pian kansannousu virallisesti alkaa ja muuttaa kaiken. Löytävätkö Cassia ja Ky toisensa uudelleen, vai onko Cassian kohtalona kaiken jälkeen sittenkin Xander?

(toukokuu 2013!)